Informatie

Looproute info

Tijdens de negende editie van de Nacht van het Zilver bent u van harte welkom bij ruim 30 goud- en zilversmeden. Zij ontvangen u in de vele ateliers, galeries of werkplaatsen die Schoonhoven rijk is.

Vanaf 18:00 uur bent u van harte welkom in onze centrale ontvangstruimte in de Grote of Bartholomeus Kerk. Hier wordt u ontvangen met koffie of thee en krijgt u alle informatie over de activiteiten tijdens de Nacht van het Zilver.

Tussen 18:00 en 21:30 uur vertrekken hier vandaan ieder half uur de stadsgidsen die u zullen begeleiden bij uw route langs alle deelnemers onderwijl vertellend over de rijke historie van de Zilverstad. Op iedere locatie kunt u achter blijven om op uw gemak rond te kijken. Daarna kunt u bij een volgende gids aansluiten en verder wandelen.

U kunt natuurlijk ook op eigen gelegenheid rond wandelen. Hiervoor zijn een tweetal routes uitgezet:
- De groene route voert u onder andere langs het Zilvermuseum.
- De rode route voert u langs de Haven en directe omgeving.
Beide routes zijn de moeite waard. Wanneer u beide routes loopt, komt u langs alle deelnemende werkplaatsen en galeries.

Pik een boekje op!
Bij alle deelnemende locaties ligt de brochure van de Nacht van het Zilver voor u klaar. Daarin vindt u beide looproutes en alle activiteiten die tijdens het evenement plaats vinden.

Party on!
De Nacht van het Zilver sluit om 24:00 uur, maar kom tussen 23.00 en 01.00 uur vooral naar Kegelhuis De Engel voor de gezellige afterparty. We brengen een toost uit op het vak onder de muzikale klanken van het combo van Frans van Eijk.

Tip: Om drukte op de eerste locaties van beide routes te vermijden, kunt u de route ook in tegenovergestelde richting aanvangen of bijvoorbeeld halverwege een route starten.

De toegang tot het evenement is gratis.